BOEKEN

Stil aan het onbekende water

Iris van Haaren (1962) is als kunstenaar verbonden aan de Oude Theresiaschool, een kunst-zorg-educatiecentrum in Bilthoven. Daarvoor was ze twintig jaar werkzaam op het gebied van marketing, communicatie en coaching.

 

Haar mystieke ervaringen zijn de bron van haar schilder- en dichtwerk. Samen met dit boek is de documentaire 'Waarover je niet spreken kan' ontstaan, waarin zij vertelt over die ervaringen en de gevolgen daarvan voor haar leven.

ISBN: 978-94-6155-027-9

Uitgeverij: Het Schrijversportaal

Waarover je niet spreken kan

Kunstenares Iris van Haaren spreekt in dit boek, in schilderijen en in poëtische teksten, over de mystieke ervaringen die ze vanaf haar twaalfde beleefde. Het gaat over een licht dat zich in haar manifesteert en haar de boodschap brengt: 'Niemand is verloren.'

 

Zij heeft gezien dat in de chaos van het leven een enorme orde en structuur aanwezig zijn die misschien wel zicht geven op het leven na de dood. Daarover wil zij in dit boek getuigen.

ISBN: 978-90-209-7433-1

Uitgeverij: Lannoo

DVD

Dvd Waarover je niet spreken kan

De documentaire Waarover je niet spreken kan is een filmdocumentaire van Stijn van der Loo over Iris van Haaren, een eigentijdse mystica. In de film probeert Iris te verwoorden wat zij heeft gezien in haar mystieke ervaringen. Ze wordt daarin ondersteund door kenners en vrienden, zoals Pim van Lommel, Prof. Roel van den Broek en Huub Oosterhuis.

De documentaire is gemaakt door Stijn van der Loo, i.s.m. Deen van der Zaken (camera) en Wouter Veldhuis (geluid) en geproduceerd door stichting Googolplexian.

Dvd hier te bestellen

© 2017 by Stichting Googolplexian